Post image for Fešta na Žaliću

Fešta na Žaliću

27
Srp
2012

by Maša · 0 comments in Aktivnosti na Silbi

Prošao je i taj dan! Prošla je Naša Fešta, Fešta na Žaliću! Dočekali smo postavljanje štandova, usviravanje benda, maškare, lignje, domaći kozji sir, srdele. Premda se četvrtak nekima nije činio kao dan pogodan za zabavu, a i plakat najave Fešte osvanuo je tek dva dana ranije, lijepa hrpa turista i otočana skupila se na mjestu događaja. Kao da su znali za Feštu ranije. Rek’o bi netko: “I to je jedna tajna od Silbe”!
 
Odlični su mi bili “Crveni mundiri”, odnosno dečki koji su priredili čičvardu sa lignjama s lignjama. Ako niste znali, oni će sav prihod od sinoćnjih porcija iskoristiti za slijedeću godinu, za izradu novih kostima i pripremu novih jela. Istina, njihove lignje nisam “uhvatila”, ali srdele i sir bili su isto dobar odabir.
 
Recover bend i njihova gošća Ivana Marić bili su super i za slušanje i za plesanje, a specijalna je bila i izvedba tinejđerice Mie Herceg. Njena izvedba popularne skladbe pjevačice Adele oduševila je mnoge u publici. Tome su se najviše razveselile mačkice, miševi i ostale male maškare.
 
Fešta je, naravno, trajala do ranih jutarnjih sati. Mnogo se popilo, pojelo i potrošilo. Ali sve to dio je svake dobre Fešte! Nadam se da je sinoćnji događaj na Žaliću početak i nastavak jedne lijepe tradicije na Silbi. Stoga, vidimo se slijedeće godine na novoj Fešti!
 

Podijeli

Leave a Comment

Previous post:

Next post: