Post image for Silba ispod mora

Silba ispod mora

28
Lip
2012

by Maša · 0 comments in Aktivnosti na Silbi

Djeca na Silbi vrlo često nauče roniti prije nego što proplivaju. Uobičajena slika na plaži su djevojčice i dječaci koji se brčkaju po pličaku sa maskom na licu. Djeca porastu, ali ljubav prema podmorskom svijetu ostaje.
 
Silba raznolikošću morskog dna i pristupačnošću svih svojih uvala omogućava dane i dane raznolikog i nezaboravnog ronilačkog iskustva. To ne vrijedi samo za profesionalne ronioce ili sportske ribolovce (o tome neki drugi puta :-)), nego i za nas “obične”, amaterske, ljetne ronioce. Pod morem na Silbi možete uživati u nepreglednim poljima posejdonije, morske cvjetnice i autohtone jadranske vrste dragocjene za razvoj života u Jadranu. Ona je zaštićena i ugrožena vrsta na Jadranu.
 
Uvale Silbe su raznolike, od pješčanih do kamenih, uskih ili širokih, a svaka ima neku svoju priču. Tako u jednoj uvali na dva metra dubine možete naći duboko u stijeni pod morem stanište morskog konja (kavale). A u uvali Pocukmarak možete s maskom na licu pogledati ostatke rimskih sarkofaga.
 
Riblji fond Silbe još je uvijek jako bogat. Ove fotografije su snimljene do pet metara dubine u raznim uvalama otoka Silbe. Uživajte!
 
Prvi dio ovoga fotoalbuma možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Podijeli

Leave a Comment

Previous post:

Next post: