Dječje igralište na Silbi

Dječje igralište

17
Svi
2012

by Maša · 0 comments in Priče sa otoka

Prošle godine glavna vijest po Silbi bile su kante za smeće i njihov odvoz. Cijelo ljeto ljudi su hodali ulicama i vukli ili u kolicima prevozili zelene kante. Pitanja poput gdje ih postaviti i u kojem djelu vrta mi neće smetati svima su nam se nametala! Ove godine, sigurna sam, glavna vijest i glavno okupljalište bit će igralište ispred škole. Jer, vjerovali vi ili ne, Silbenjani su tek ove godine dobili igralište – prekrasan tobogan, klackalice i ljuljačke za djecu!
 
I dok slušam vijest kako u nekim hrvatskim gradovima nema organiziranih jaslica, ne mogu a da se ne zapitam kad će na Silbi biti organizirana barem jedna vrtićka grupa. Ovako ispada da sve majke Silbenjanke ne rade.
Nije da je problem čuvati djete – barem na Silbi nema auta, pa nemate strah pustiti dijete da se igra dok Vi sjedite i pijuckate kavu. Veći je problem vratiti se u grad, otići na kavu i sjetiti se da NE smijete pustiti dijete da samo tako odluta ulicom. Ali ovo igralište veliki je pomak za Silbu i zato ne mogu a da ne vičem u ime djece i majki: Hvala ti, Zadre! Hvala ti, MO Silba!
 
I na kraju jedna misao, sad kad se Silba već opasno osuvremenjuje: zašto MO ne bi u svojim radnim prostorijama osnovao kafić (barem preko ljeta), tako da majke mogu ćakulati (dok piju npr. Coffe to go), a djeca se ljuljati. Kao i u nekim drugim hrvatskim gradovima… :-)

Podijeli

Leave a Comment

Previous post:

Next post: