Voda na Silbi

Fama volat

26
Lip
2012

by Maša · 0 comments in Priče sa otoka

I dalje se priča kako na Silbi vode nema! Izreka kaže kako u svakoj priči ima malo istine, ali ova je priča otišla predaleko! U otočkim gušternama vode trenutno ima! Ono čega nema su uobičajene zalihe vode koje želimo imati. Zato čekamo Zrmanju, a imam obećanje da će uskoro doći.
 
Za turiste na Silbi voda nije i ne smije biti problem! Svi iznajmljivači na otoku na vrijeme su se pobrinuli i pripremili za novu turističku sezonu. A Silbenjani ove godine očekuju čak veći broj turista nego lani!
 
Nedolazak broda predstavlja veći problem nama koji na Silbi boravimo više mjeseci ili cijelu godinu. Naučeni smo štediti vodu, ali isto tako znam da u mojoj gušterni vode ponestane sredinom 8. mjeseca. Ja i mnogi meni nalik smo ti koji s nestrpljenjem očekujemo vodu sa Zrmanje!
 
Isto tako, priča o naplaćivanju vode u kafićima je prenapuhana. Istina je da samo jedan ugostiteljski objekt naplaćuje vodu iz balona. U ostalima slobodno birate između opcija: voda u čaši (pitka voda iz gušterne koja se ne naplaćuje) i vode u bočicama (običnoj ili raznih okusa koja se naplaćuje prema važećim cjenicima).
 
Zato, ne vjerujte svemu što se priča, nego dođite i uvjerite se u pravo stanje stvari. Mi vas čekamo!

 
P.S. Fama volat je latinski izraz koji možemo prevesti “glas se širi”.

Podijeli

Leave a Comment

Previous post:

Next post: