U želji da turistima prezentira tradicionalna silbenska jela, turistička zajednica Silbe pozvala je masterchefa Šimu Sušića da u sklopu svoje “Gastroodiseje” pripremi jelo i na Silbi. Drago mi je da se Masterchef rado odazvao!
Tako će na Žaliću 13.7.2012. uz malu pomoć mještana pripremiti “Zvacet od kuncov s njokima na parst”. Osim jela, prisutni gosti imat će prigodu kušati i fina vina Zadarske županije. Taj događaj ne smijete nikako propustiti, ako ne zbog okusa jela, a ono bar zbog znatiželje da otkrijete što je to zapravo “zvacet od kuncov”!

Gastroodiseja 2012. – Silba
5
Srp
2012
Previous post: Silba ispod mora
Next post: Podvodni muzej na Silbi
A možda nam i pojasni kako je žgvacet postao žvacet…
Koristi se i žvacet i zvacet i žgvacet, kako u kojem predjelu Hrvatske. Na Silbi je zvacet.