Silbenski tanac

Silbenski tanac

27
Kol
2012

by Maša · 0 comments in Priče sa otoka

Ne znam događa li se i Vama slična stvar, ali nakon što provedem godišnji na Silbi, već zadnjih pet, šest dana jedva čekam povratak na kopno. Zaželim se prijatelja, svog stana, auta, a čak pomalo i posla. No, energija koju sam prikupila ispari već nakon par sati provedenih na poslu. I onda se sjetim Silbe. Kako bi dobro bilo vratiti se natrag…
 
Najljepše sjećanje na ovogodišnje ljeto svakako je iznenađenje koje su nam silbenski folkloraši priredili za blagdan Gospe. Njihov obilazak po selu i silbenski ples oduševili su sve prisutne. Mladi i stari Silbenjani, obučeni u nošnje obišli su našu Silbu s jednog kraja na drugi – od Mula, preko Turista (centra) pa do Žalića. I nisu na tim štacijama zaplesali samo jedan ples, već su prikazali svoje znanje i muzikalnost u mnogim koracima. Tako su na najljepši način podsjetili starije Silbenjane na običaj obaveznog održavanja plesnih večeri subotama i nedjeljama (prisjeća se toga i gđa. Danira Telesmanić). Nije bila ni subota ni nedjelja, ali mnogi smo se kretali u ritmu starog originalnog silbenskog tanca.
 
Eh da sam sada na Silbi…
 
Galeriju slika sa ovogodišnje šetnje možete pogledati na našoj facebook stranici. Ovo su fotografije iz naše prošlosti, iz 1971 godine. Uživajte!
 

Podijeli

Leave a Comment

Previous post:

Next post: