Plaže na Silbi

Plaže na Silbi

31. 1. 2021.

Naš otok krase prekrasne plaže: šljunčane, pješčane, javne i osamljene. Ono što im je zajedničko jest to da se na svima njima kupači kupaju okruženi galebovima koji se bezbrižno odmaraju na grebenima u moru ili na obali. Do svih plaža lako se dolazi dobro označenim putovima, a sve su udaljene od centra sela manje od jednog sata hoda. No, od ove godine turistima je omogućeno i unajmljivanje taxi čamca koji ih može prevesti do udaljenijih, a time i osamljenijih plaža za mnogo manje vremena.
 
Glavna gradska plaža je Šotorišće na južnoj strani otoka. Pjeskovito dno na toj plaži daje prekrasnu tirkiznu boju koju nećete tako lako zaboraviti. Na toj strani otoka ostale plaže su manje i osamljene. Najbliža centru sela je Ugljanica,  a nešto dalje su Vele stene,  Mavrova (nudistička plaža) te Dobre vode i Slatina.
Na sjeverno-istočnom dijelu otoka nalazi se uvala Nozdre koju zapravo čine dvije uvalice: jedna šljunčana, a druga pješčana.
 
Na sjeverno-zapadnoj strani otoka Silbe najpoznatije i najposjećenije su plaže na Pocukmarku, Žaliću, Tratici i Carpusini. Nešto udaljenije su malena uvala Loišće, pjeskovita Pernastica te Vela Smrdeća (već na sjevernom dijelu otoka).
 
No, osim ovih navedenih plaža kupači se kupaju i na mnogim drugim privatnim i izdvojenim mjestima. Stoga, dođite na Silbu i otkrijte svoju najljepšu plažu. Ja svoju znam.
 
P.S. Dođite u ured Turističke zajednice Silbe i pronađite letak koji će vam otkriti sve tajne uvale našeg otoka!