Zima na otoku & Djed Mraz

31. 1. 2021.

Broj ljudi na otoku uvijek me iznenadi, pa i zimi. Te subote srela sam možda dvije osobe na putu do dućana i još pet u kafiću. A upravo za tu subotu bilo je predviđeno dijeljenje poklona Djeda Mraza. Mislila sam, stoga, da će to biti osrednje okupljanje.

Međutim, popodne sam se iznenadila koliko se djece i roditelja skupilo. U ovećoj sobi mjesnog odbora Silbe okupilo nas se sigurno pedesetak, a među nama tridesetak djece. Djed Mraz bio je željno iščekivan, a svoje je poklone podijelio svoj prisutnoj djeci. Mlađi su bili oduševljeni čokoladama, voćem i igračkama, a stariji su uživali u nenadanom tulumu s domaćom rakijom i kolačima. Sve u svemu, bila je to ne baš uobičajena zimska subota na otoku. Jedino mi je žao da su mnogi već u nedjelju s otoka otišli pa nas je na dočeku Nove godine na otoku bilo jako malo!

P.S. Moj sin opet me iznenadio. Na pitanje kako mu se svidio Djed Mraz odgovorio je da to nije bio pravi Djed Mraz jer je ovaj imao crne cipele! Zato za slijedeću godinu organizatore upozoravam da odjeća i obuća Djeda moraju biti pažljivo usklađene.
P.P.S. Malo kasnim zbog praznika, ali hvatam ritam 

:-)